یادداشت های دادو
یادداشت های دادو

یادداشت های دادو

نشان وفا ...

 

یکی از کمدی اندیشی ها (!) در ترغیب نسل جوان و خاصه جلب زنان جوان به شرکت در انتخابات و انتخاب اصلح بر میزان وفاداری (!؟) و رای به دکتر پزشکیان , به خاطر این بود که همسر ایشان سی سال پیش فوت شده و دکتر پای وفاداری اش مانده است و ازدواج نکرده است !!؟



دیروز جایی بودم و یکی از نواندیشان جوان ضمن حرفهایش به این موضوع اشاره کرد و گفتم :« شنیده ای که می گویند مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد !؟ شاید دکترجان تجربه ی خوشآیندی از ازدواج اولش نداشته و برای همین نخواسته اشتباهش را تکرار بکند !؟  ما که بچه سال تر بودیم می گفتند آدم اگر از اولی راضی نباشد دنبال دومی نمی رود !! » خندید و گفت :« شما مغزتان خراب است !!؟ » گفتم :« من تحزیه و تحلیل نکردم که ربطی به مغزم داشته باشد ، من نقل قول کردم ! »

محله ی قدیمی ما ، کتاب پر پیچ و خم زندگی بود !! در پیچی که ما زندگی می کردیم ، دوازده خانواده وجود داشت و از این دوازده خانواده ، چهار فقره دو همسری بودند !! دو تای آنها بارفروش بودند و در میدان تره بار مغازه داشتند ، یکی شان بازاری بود و یکی هم آخوند بود ...  سه فقره از آنها دو همسر در یک حیاط داشتند و یکی از آنها دو خانه داشت و هر همسر در خانه ای !؟ این چهار مورد تعداد فرزندان قابل توجهی داشتند البته به جز جناب بازاری که یکی از خانم هایش نازا بود و از دومی چهار تا فرزند داشت ، بقیه اگر درست یادم باشد هشت تا ، شش تا و هشت تا بچه داشتند ، البته در سایزهای نامتعارف ؛ مثلا بچه های کوچک همسن بچه ی بچه های بزرگ بودند !؟ زندگی با آرامش خاصی در کوچه جریان داشت و البته گهکاهی در خانه یکی از آنها ، بصورت مختصر یک گیس کشی و جنگ دمپایی بالا می گرفت ولی شاید چند همسایه متوجه می شدند و مطمئنا جناب همسر خبردار نمی شد !؟ دوست ندارم ایجاد شبهه بکنم ولی تنها موردی که ختم به فرزندان صالح و خوشبختی نشد ، همسایه دیوار به دیوار و خانواده آخوند ما بود که بچه هایش غالبا مطلقه ، خودکشی ، بدحساب و دارای زندگی زیر خط فقر از آب درآمدند !؟ بقیه چون تمکن مالی خوبی داشتند ، به راحتی اوج گرفتند ، صاحب خانواده و شغل شدند ، تحصیلات عالی کردند ، خارج نشین شدند و هنوز زمزمه ارتباط خوب شان به گوش می رسد !!

وفا چه معنایی دارد ؟ وفا در لغت بمعنی به جا آوردن تعهدات در عهد و پیمان می باشد و چون رابطه دوستانه دارای برخی مسایل شخصی و نزدیکی و افشای برخی رازها می باشد ، پایبندی و پایداری در دوستی را نیز شامل می شود ... در مورد ازدواج و در جریان زندگی مشترک ، وفاداری به تعهدات و پایبندی ضامن سلامت خانواده می باشد ولی با فسخ ازدواج ، به دلیل مرگ همسر یا طلاق ، این تعهد و پایبندی و ... به خودی خود ملغا می شود !؟ در مورد فرزندانی که بعد از فسخ ازدواج در کنار پدر و یا مادر می مانند ، تعهد والدینی و فرزندی حاکم است و ربطی به تعهد ازدواج ندارد !؟ تداوم بر تربیت و سر و سامان دادن به فرزندان تعهدی همیشگی می باشد و بسته به توانایی فرد در تصمیماتش دیده می شود ... ولی عدم ازدواج به صرف اینکه وفای به همسر متوفا باشد یک خودفریبی و دیگران فریبی می باشد !؟ می توان به راحتی و با بهانه ای معقول ، بار معنوی بیخود به آن نداد !؟

خاصه که فرد در طول زندگی سیاسی خود همیشه متوسل به نهج البلاغه می شود !؟ در حالیکه صاحب نهج البلاغه یکی از مصادیق بارز وفاداری بوده است و در زمان حیات همسرش ؛ با اینکه جزو رسومات جاری جامعه شان بوده (!؟) ، همسر دیگری اختیار نکرد ولی بعد از فوت همسر ، چتر وفا را بهانه نساخت !!؟

یکی از تناقضات روانی و اجتماعی زمان ما ، تمامیت خواهی افراد در منافع شخصی و تقبیح تمامیت خواهی در حوزه های دیگر که منافعی برای صاحبانش دارد ، می باشد !؟ ما برخلاف حرفهای بالامنبری مان (!؟) در مکالمات روزمره و ابرازنظرهای متفاوت و رفتارهایمان ، این تمامیت خواهی را بروز و منتقل می کنیم !؟ دوستم می گفت :« یک بار پیش دخترم از آمدن یک خواهر یا برادر حرف زدیم و بلافاصله گفت اصلا حرفش را نزنید می خواهم همه چیز مال خودم باشد !؟»

خیلی سال پیش یک فامیل دور داشتیم که او هم روحانی بود و خیلی هم پامنبری هایش دوستش داشتند و از منبری های مشهور زمان خود بود !! این فرد در زمانی که تعریفش را می نویسم چهار تا زن در شناسنامه داشت و البته به خانه ما هم زیاد می آمد و با مرحوم پدر رفاقت دیرینه ای داشت و همیشه به شوخی به پدرم می گفتند با اینهمه رفاقت منطق یکی باید بر دیگری پیروز می شد !؟ پدرم می گفت :« این کار پایه ی منطقی ندارد ، جسارت لازم دارد و ... » البته ما شناخت نزدیکی نسبت به ایشان داشتیم و در جریان زندگی اش بودیم ، همسر اولش که دخترعمویش بود را که از همان زمان ازدواج مریض احوال بود و بشرط پرستاری گرفته بود که بعدها فوت شد !! همسر دومش زنی تنها بود و غریب و بعد از مرگ همسرش بعنوان خدمتکار و پرستار همسر اولش بود و به سفارش همسرش عقد کرده بود تا در خانه راحت باشد و البته همیشه باشد ، سومی همسر پسرعموی متوفایش بود و آنهم مریض احوال و نازا و تنها و بیکس بودو چند ماه بعد فوت شده بود ... از زن چهارم هم که دو فرزند داشت ، پیشنهاد پدر دختر بود برای از سر باز کردن نانخور !!!؟ خودش به خنده می گفت :« مجموع چهار زنم باندازه یک همسر نبودند !؟ » یک بار در مهنانی کسی به طعنه به ایشان در مورد مزایای چند همسری تیکه انداخت ... جواب داد :« مزیت چند همسری در شسته شدن گناهان مرد است !! دیگران با شنیدن تعداد همسران من ، طبق آنچه در ذهن می پرورانند (!؟) پشت سر من حرف می زنند و این کار آنها ، از بار گناهان من کم کرده و بار آنها را اضافه می کند !!؟ »


نظرات 2 + ارسال نظر
فریبا سه‌شنبه 19 تیر 1403 ساعت 14:55

اگر حوصله داشتید کتاب جوان خام داستایوفسکی را بخوانید. قبل از آن من درکی از تعدد زوجات را نداشتم.از خواندن این کتاب متوجه شدم تعدد زوجات نه به نفع مرد یا زن است.بلکه به نفع بچه های متولد شده است که انگ نامشروع بودن نخوردند. نتیجه تک همسری در مسیحیت وجود بچه های نامشروع است که هیچگونه حقی ندارند. نامشروع بودن در اسلام قابل اثبات نیست به علت قانون تعدد زوجات.
امام راحل از تعدد زوجات بدون دلیل عنوان جفا بکار می برد.
سو استفاده تبلیغاتی از فوت همسر سی سال پیش ،سواستفاده عاطفی از مردم است.
شخصا از قوم ترک که قومیت را ملاک انتخاب قرار دادند و سرنوشت یک کشور را به قومیت گره زدند ناامید شدم.البته خودم هم ترک آذربایجان شرقی هستم.تاریخ نشان داده کسانی که با سواستفاده از قومیت به قدرت رسیدند به قوم خود بیشتر از بقیه ضربه زدند.
لطفاً توضیحی بابت علامت سوال ها وتعجب بدهید.

البته تعدد همسر صرفا برای توجیه موالید نامشروع نیست و خود یک ضرورت اجتماعی است ، در جامعه همیشه تعداد زیادی افراد نیازمند حمایت وجود دارد ( خاصه در میان خانم ها ) و ازدواج مجدد همیشه بدلیل هوسرانی تلقی نشده است ، هر چند جامعه ی هرزه همیشه با آن به آن عنوان برخورد کرده است تا بنوعی دین ستیزی هم کرده باشد ... تعدد زوجه یک مجوز ارفاقی است و شرط اصلی آن تامین می باشدوالا واجب نیست و ناگفته نماند برخی از این مجوز شرعی برای برخی نیت ها استفاده جسته اند !!
امروزه مقدار زیادی از توان مالیافراد صرف خودنمایی و تجملات و تشریفات زائد می شود و در کنار آن مسایل ناتراز جنسیتی مشاهده می شودو فرزندآوری نوعی مزاحمت تلقی می شود و البته به بهانه تربیت سخت و گرانی و ... و بجای تعدد همسر که دین ستیزان از آن گله مند هستند ، پارتنر و دوست جایگزین شده و البته دین ستیزان آن را تایید می کنند/
در جامعه ما بدلیل فقر فرهنگی ، هر فضیلتی براحتی می تواند تبدیل به رذیلت بشود و این فقر بصورت یکنواخت بین طبقات مرفه و فقیر پخش می باشد ... آنان که غنی ترند محتاج ترند !
طرف کشی های قومیتی یکی از بلایای انسانی جامعه ماست و متاسفانه همیشه نمودارش فزاینده تر می شود ، عده ی کمی از آن نفع میم برند و عده ی زیادی متضرر می شوند... آقای رئیس جمهور هم در مورد بیوگرافی اش راست نگفته و هم در مورد خیلی چیزهای دیگر و اینها در آینده نزدیک بهانه ای در دست مخالفانش خواهد بود !!
علامت اضافی و سوال مثل خار و خاشاک در همه جای نوشته ها ریخته است ، در جاهایی که خواننده می تواند مشکوک و یا پرسشگر باشد ، من قبلا تابلو گذاشته ام

سلام چهارشنبه 20 تیر 1403 ساعت 07:25

با درود
متن خوبی بود و البته نظر فریبا خانم هم جالب بود
روحانی ما که نویسنده و محقق است
در مورد حضرت علی گفتند
ده روز بعد فوت همسرش حضرت فاطمه ازدواج کردند البته قاعدتا نباید همسر دومش ام البنین باشد
پدر بزرگ من هم سه همسر داشت
اولی اش هنگام زایمان به رحمت خدا رفت
و مادر بزرگم همیشه به نیکی ازش یاد می کرد
ولی همیشه بین او و هوی دومی حتی بعد سالها از مرگ پدر بزرگم همراه گیس و گیس کشی وجود داشت

سلام
این روزها خیلی ها فکر می کنند اگر پنجاه سال پیش زندگی ها کیفیت و آرامش و عطوفت بسیاری نسبت به حالا داشت به خاطر ارزانی بود ، در حالیکه افکار و گرایشات و رفتارها ، نتایج را رقم می زنند !
نه مردان قدیم هستند و نه زنهای قدیم ... پدر بزرگ من به پسرهایش وصیت کرده بود در شعاع صد کیلومتری (!؟) موقع ازدواج تحقیق کافی بکنند !؟ بسکه بواسطه ی حضورش در هر روستایی یک صیغه ای داشت !!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد