در یک نظرسنجی که 150هزار نفر از همه جهان در آن شرکت داشتهاند، نشان میدهد که هفت کشور از 10 کشور با شادترین مردم، در آمریکای لاتین قرار دارند. بیشتر این هفت کشور، کشورهایی هستند که از حیث شاخصهای متداول مناسب بودن زندگی در آنها، وضعیت خوبی ندارند، برای مثال، یکی از این کشورها یعنی گواتمالا از دههها جنگ داخلی و بعد از آن از نرخ بالای جنایات سازمان یافته رنج برده است و یکی از بالاترین آمار قتل در جهان را دارد. گواتمالا از نظر شاخص توسعه انسانی سازمان ملل که ترکیبی از سه شاخص امید به زندگی، آموزش و درآمد سرانه است وضعیتی شبیه به عراق دارد، اما از نظر شاد بودن مردم در رده هفتم نظرسنجی گالوپ قرار دارد. گالوپ در هر کشور تقریبا از 1000 نفر، پنج سوال فوق را پرسیده است. در پاناما و پاراگوئه، 85 درصد شرکتکنندگان به هر 5 سوال فوق جواب مثبت دادهاند. بعد از این دو کشور، السالوادور، ونزوئلا، ترینیداد و توباگو، تایلند، گواتمالا، فیلیپین، اکوادور و کاستاریکا در ردههای سوم تا دهم قرار دارند.
غمگینترین و ناراحتترین مردم دنیا در سنگاپور زندگی میکنند، یکی از مرفهترین و منظمترین کشورهای دنیا که از توسعهیافتهترین کشورهای دنیا است. بعضی از دیگر کشورهای ثروتمند نیز در انتهای جدول شادمانی قرار گرفتهاند. آلمان و فرانسه با کشور آفریقایی سومالی در رتبه چهل و هفتم شریک هستند. کشورهای مرفه ممکن است عمیقا غمگین باشند و کشورهای فقرزده غرق در شادی و یا نزدیک به آن هستند.
این مساله در تناقض با مفهوم جدیدی به اسم «اقتصاد شادمانی» است که بر اساس آن، تلاش میشود عملکرد دولتها با افزودن شاخص میزان درک مردم از رضایت از زندگی خود به شاخصهای متداولتری چون امید به زندگی، درآمد سرانه و میزان تحصیلات بهبود یابد. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که 34 کشور از مرفهترین کشورهای دنیا را در بر میگیرد، اخیرا «شاخص زندگی بهتر» را تعریف کرده است تا زندگی مردم کشورهای مختلف نه تنها بر اساس شاخصهای مادی بلکه بر اساس کیفیت زندگی آنها نیز قابل مقایسه باشد.
در بین کشورهای با کمترین میزان شادمانی و نگاه مثبت، قرار داشتن نام چند کشور مانند عراق، یمن، افغانستان و هائیتی جای تعجب ندارد، اما غمگین بودن مردم گرجستان، لیتوانی و ارمنستان کمتر طبیعی است. ارمنستان از انتهای جدول در رده دوم قرار دارد. این در شرایطی است که بعضی از اهالی آمریکای لاتین میگویند این نظرسنجی به یک مساله مهم در زندگی مردم آن مناطق اشاره دارد:
« مردم آمریکای لاتین عادت دارند بهرغم زندگی روزمره خود که ممکن است به نحو خردکنندهای سخت باشد، بر چیزهای مثبتی مثل دوستان، خانواده و مذهب تمرکز کنند. »
من به یکی از این سوالات جواب مثبت دادم ...
سلام
یک راهی برای دلخوشی پیدا کن والا ناکام از دنیا می روی !! صد رحمت به من که 3 تا مثبت زده ام !!
برایت متاسفم !!
5 پاسخ مثبت در مورد دیروز... سوال اول برای برخی روزها سخت مثبت بشه...
ایجا آمریکای لاتین نیست، تبریزه...ولی ارزش خانواده، دوستان و مذهب بین مردمش حرف نداره ... دستتون درد نکنه کلی انرژی گرفتیم...گاهی فراموش میکنیم کجا زندگی می کنیم و چه نعمتهایی داریم...
مطمئنید !؟!؟ دو تای اولی با اقتصاد مریض و فرهنگ علیل ما همخوانی ندارد !!!
بهرحال جای تبریک دارد
5 پاسخ مثبت برای دیروز بود نه هر روز...
سوال برای تمام روزها نبود که... اگر اینطور بود هیچ کشور نمیتونست شادترین باشه
سلام
روزهای بهاری تون خوش.
هر که فهمش بیش/دردش بیشتر.
این سوالاتی که مطرح شده را باید به روزهای بیشتری تعمیم داد.من به همه جز" زیاد خندیدن و خنداندن"نمره ی مثبت میدم.
ولی به قدر جوابهام شاد نیستم
به نظرم جواب سوالها خیلی نسبی هست
....خوب استراحت کردن برای کسی 12 ساعت خوابه و برای کسی 6 ساعت خواب.
...محترم شمرده شدن گاهی برای ما یه جواب سلام شنیدن ساده ست.
...زیاد لبخند زدن هم اکثرا ناشی از مسخره کردن دیگرانه و دیگه داره نهادینه میشه.
چیزهای جدید هم یاد میگیریم تا سرهامون بیشتر توی گوشی ها مون فرو بره و گوشه نشین تر بشیم.
...احساس شادمانی که باید چند واحد بهش اختصاص بدن تا یاد بگیریم چطور شادمانی کنیم.
جناب دادو یقین دارم که چندوقت بعد تعریف شادمانی عوض میشه و الگوی شادزیستن سوالات عجیب دیگری خواهد بود.
باید به بهانه های کوچک،دلخوش بود و در لحظه زندگی کرد.به اصطلاح ابن الوقت بود.ما یا در گذشته و تونل زمان گیر کردیم و یا فراتر از حد به آینده چشم دوختیم.
جالبه که ما ،هم به دوست، هم به خانواده، هم به مذهب تمرکز داریم ولی چرا هیچ کجای شادها و ناشادها نبودیم؟یعنی آمفوتر هستیم؟
یعنی به هیچکدام از این موارد به خوبی نپرداختیم؟یا روش تمرکز را بلد نبودیم و بعضی مسایل روی میز یا زیر میز باعث پرش افکارمون شده؟!!!
سلام

ممنون از کامنت جامع تان ...
هر ملتی باری از گذشته بر دوش خود دارد ، ما به تناسب متمدن بودنمان (!!) از برخی عقب هستیم و از برخی جلوتر ... بدلیل تاریخ پربارمان (!!) از برخی سنگین تریم و از برخی سبک تر ... بدلیل مسایل اقلیمی مان از برخی بهتریم و از برخی بدتر ... و ... ، برای همین شاید سوالات متفاوتی بنظرمان برسد !!
این یک تلنگر است نه دستورالعمل ...
سلام
مطلب جالب و در عین حال عجیبی بود.
شاید با تغییر نوع سوال بعدها کاری کنند که مردم کشورهای توسعه یافته و برخوردار رتبه های اول رو اشغال کنند نه کشورهایی مثل پاناما و پاراگوئه یا السالوادور، ونزوئلا، ترینیداد و توباگو، تایلند، گواتمالا، فیلیپین، اکوادور و کاستاریکا. راستی جایگاه ایران کجاست؟
سلام
جایگاه ایران را ننوشته بودند ، شاید هم مترجم مطلب نخواسته رو بکند ، شاید هم برای موسسه فوق خوشآیند نبوده !!
من شک دارم کسی بتواند به این سوالات ساده و کوچک ، براحتی جواب بدهد !!!
مرسی از حضورتان