یادداشت های دادو
یادداشت های دادو

یادداشت های دادو

یک بررسی !!


گاهی اوقات تماشای یک مستند تلویزیونی ، خواندن یک مقاله یهوئی و دیدن یک فیلم بدون پیش زمینه و ... خیلی بیشتر از آنچه تصور کنیم می چسبد ؛ مثل مستندی درباره تب طلای آمریکا در 150 سال قبل ، یا همین مقاله که در ادامه می آید....
 
 

در 1987، یک تحقیق جدی جامعه شناسی در دانشگاه اسپلیت، در یوگسلاوی انجام شد.  پروفسور سریان ورتسا پدیده‌ای نمونه وار اما غیرمنطقی را بررسی کرده بود:

چرا در اینجا علی‌رغم وجودِ (احتمالا) بالاترین نرخِ بیکاری در اروپا، و این واقعیت که حدود 85 درصد بیکاران را جوانان تشکیل می‌دهند، هیچ جنبش اعتراضی‌ای در اجتماع بوجود نمی‌آید؛ جنبشی برای اعتراض به سیستم اقتصادی که در آن مردم ناچارند سه سال در انتظار یافتن اولین شغلشان معطل شوند.

نتیجه‌ی تحقیق، پاسخی را که انتظار می‌رفت تایید می‌کرد: علت، نقش محافظه‌کارانه‌ای است که خانواده در جامعه‌ی کمونیستی ما ایفا می‌کند. رابطه‌ی خانوادگی در اینجا، که از بیرون شبیهِ گرایشی رمانتیک به پیوندهای نزدیکِ خانوادگی در فرهنگِ ما به نظر می‌رسد، جنبه‌ی دیگری نیز دارد که آنقدرها هم رمانتیک نیست.

جوانانِ بیکار در آپارتمانِ والدینشان زندگی می‌کنند، والدینشان غذایِ آنها را تامین می‌کنند، لباسِ آنها را تامین می‌کنند و حتی به آنها پولِ توجیبی می‌دهند. خانواده از هر نظر آنها را حمایت می‌کند و در واقع این جوانان دیگر دلیلی برای اعتراض ندارند. ضمنِ اینکه اعتراض به جایی هم نمی‌رسد.

بوروکراسیِ غول آسای دولت - سیستمی‌ که فقط برای نگه داشتنِ کمونیست‌ها در راس قدرت ساخته شده و هر حرکتِ خودانگیخته‌ای را (فرقی نمی‌کند که در حمایت از صلح باشد، یا محیطِ زیست، یا فقط در طلبِ شغل) تهدیدی برای حکومت تلقی می‌کند- به خوبی از پسِ خاتمه دادن هر اعتراضی بر می‌آید. معترضان را «اوباش» قلمداد می‌کند و به مجازاتی در خور همان اوباش می‌رساند.

اسلاونکا دراکولیچ

 

نظرات 3 + ارسال نظر
فاضله دوشنبه 18 تیر 1403 ساعت 19:24 http://1000-va2harf.blogsky.com

دقیقا بخشی از فرهنگ ماست
حتی والدین راضی به سختی کشیدن جوانان نمیشن

دل بریدن از جامعه و وابسته شدن به خانواده ...

سین دوشنبه 18 تیر 1403 ساعت 23:49

سلام
مطلب جالبی بود و اگر منبعش رو بذارید خیلی بهتر میشه. میشه مطلب رو وسیعتر مطالعه کرد

سلام
همین قدرش را دیدم ...

سلام سه‌شنبه 19 تیر 1403 ساعت 10:30

با درود
کشور های اروپایی معمولا جوانان در هجده سالگی هم خونه ی جدا می گیرند و هم کار می کنند و نیاز به پول تو جیبی والدین ندارند

سلام
چون کار هست و کارخانه ها باید کار بکنند !! آنها نیایند باید پناهنده و آواره پیدا کنند ... در اینجا فرزندان مایه دلخوشی والدین هستند و تعریفی برای ادامه زندگی ...

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد